تنظیمات | |
قلم چاپ | اندازه فونت |
دو دورهی آموزشی«نظریهی روایت» و «رویکردهای نقد به فیلم کوتاه» با تدریس دکتر امیر علی نجومیان در شهر کتاب برگزار می شود. نخستین جلسهی هر دو دوره، در روز دوشنبه، 6 مهر 1388 برگزار شد.
دورهی آموزشی «نظریهی روایت» در پاییز 1388 و در روزهای دوشنبه، از ساعت 2 الی 4 برگزار میشود.
سرفصلهای اصلی بحث در این دوره که از سوی دکتر نجومیان ارائه میشود عبارتند از: تعریف روایت، فرمالیسم روسی و ولادیمیر پروپ، ساختارهای روایت: ایدئولوژی و زبان، فرهنگ و روایت: جنسیت و نژاد، روایت در فیلم، نظریهی روایت و رسانه (سینما، تلویزیون، روزنامه، اینترنت)، روایت در ادبیات کودک، روایت و تاریخ و روایتشناسی معاصر (پساکلاسیک/پساساختگرا).
همچنین دورهی آموزشی «رویکردهای نقد به فیلم کوتاه» در پاییز 1388 و در روزهای دوشنبه، از ساعت 4 الی 6 برگزار میشود.
سرفصلهای اصلی بحث در این دوره عبارتند از: فیلم کوتاه به عنوان یک ژانر، نقد نشانهشناسی، روایت، ایدئولوژی، هویت جنسی، هویت نژادی/ملی: نقد پسااستعماری، نقد روانکاوانه، واسازی فیلم کوتاه، مخاطب و فیلم کوتاه و فیلم کوتاه و فلسفه.
دکتر نجومیان در نخستین نشست این دورهی آموزشی با نمایش فیلمهای «دزدی بزرگ قطار»، از اولین فیلمهای تاریخ سینمای آمریکا و نیز «نان و کوچه» و اپیزود «فرش ایرانی» ساختهی عباس کیارستمی، به موضوعاتی چون تفاوت فیلم کوتاه با فیلم بلندف شباهت فیلم کوتاه با داستان کوتاه، تاریخچهی فیلم کوتاه و انواع فبلم کوتاه پرداخت.
لازم به ذکر است علاقهمندان به حضور در دورههای آموزشی شهر کتاب باید پیش از آغاز هر دوره ثبتنام نمایند.