تنظیمات | |
قلم چاپ | اندازه فونت |
دکتر غلامرضا اعوانی به عنوان دبیر علمی همایش بزرگداشت روز جهانی فلسفه در ایران در آغاز این برنامه به ارائه گزارشی از برنامههای گذشته مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به مناسبت این روز پرداخت.
وی با اشاره به اینکه از سه سال پیش این برنامه در دو روز برگزار میشده است، گفت: روز اول به سمیناری با موضوعی مشخص اختصاص داشت و در روز دوم نیز از یکی از اساتید فلسفه ایران یعنی دکتر کریم مجتهدی، دکتر محسن جهانگیری و دکتر رضا داوری اردکانی تجلیل و همزمان کتابی شامل مجموعه مقالات نیز به آنها تقدیم میشد.
وی در ادامه ضمن بیان سابقه پیگیری خود برای هماهنگی با یونسکو و برگزاری ویژهبرنامههای روز جهانی فلسفه در سال 2010 در ایران تصریح کرد: پس از برگزاری جلسات شورای علمی، موضوع اصلی "فلسفه؛ نظر و عمل" تعیین شد که این موضوع با توجه به چالشهای جهان امروز موردنظر قرار گرفت.
اعوانی سپس 13 عنوان فرعی این همایش را چنین برشمرد: تاریخ فلسفه، اخلاق، تفاوت فرهنگها، فرهنگ و صلح، دین و معنویت، سیاست، علم و فناوری، زندگی روزمره، قلمرو عمومی، هنر و ادبیات، خانواده، کودک و جوانان، محیط زیست و فلسفه آینده.
رییس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران همچنین به پیشهمایشی اشاره کرد که سال گذشته از سوی این مؤسسه برگزار شد و گفت: در آبانماه سال گذشته پیشهمایش بینالمللی "فلسفه اسلامی و چالشهای جهان امروز" در تهران و همدان برگزار شد که در آن بیش از 30 میهمان خارجی و 50 استاد داخلی شرکت کردند.
دبیر علمی همایش روز جهانی فلسفه همچنین از سفارش 150 مقاله علاوه بر فراخوانی که انجام گرفته است خبر داد و سپس با اشاره به اهمیت محورهای این همایش از نسبت آنها با ابعاد مختلف زندگی گفت: بسیار اهمیت دارد که فلسفه درگیر زندگی شود. ما امروزه بیش از هر زمان دیگری به فلسفه نیازمندیم. بدون فلسفه، علم سطحی است و در واقع فلسفه به ما عمق و بینش میدهد.
این عضو هیئت مدیره فدراسیون بینالمللی انجمنهای فلسفه جهان (FISP) خاطرنشان کرد: کنگرههایی که در کشورهای مختلف برگزار میشوند سعی میکنند به فلسفههای خود نیز بپردازند. بنابراین یکی از کارهایی که ما باید انجام دهیم نشان دادن قوت فلسفه اسلامی و ایرانی در مواجهه با چالشهای جهان امروز است.
وی افزود: ما اولین کشور آسیایی هستیم که روز جهانی فلسفه را برگزار میکند که این مسأله هم به همت مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران میسر شده است. این برنامه آبروی ایران است و باید گفت که ما حامل فرهنگی غنی هستیم که اگر آن را قدر نگذاریم فرزندان خلفی برای ایران نخواهیم بود.
دبیر علمی همایش روز جهانی فلسفه در پایان به برخی نقیصههایی که در برنامههای سالهای گذشته وجود داشت اشاره کرد و گفت: ما امیدواریم بتوانیم از حضور زنان، دانشجویان و نیز اندیشمندان همه کشورها، به ویژه کشورهای اسلامی در این همایش بهرهمند شویم.
پس از دکتر اعوانی، دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو به عنوان معاون اجرایی همایش روز جهانی فلسفه در ایران سخنان خود را آغاز کرد و گفت: بهانه این برنامه، افتتاح کانال ارتباطی این همایش یعنی سایت آن به آدرس http://philosophyday.ir با علاقهمندان و مخاطبان است.
وی افزود: هم اکنون کمیتههای مختلفی فعالیت خود را آغاز کردهاند و این فعالیتها به نحوی طراحی شده است که بسیاری از دستگاهها درگیر این همایش خواهند شد که در آینده در این باره اطلاعرسانی خواهد شد.
ایمانی از برنامههایی چون "زنگ فلسفه" با همکاری وزارت آموزش و پرورش، معرفی دانشجویان، اساتید و پژوهشگران نمونه در حوزه فلسفه، نمایشگاه آثار مکتوب فلسفه، انتشار بولتن خبری همایش و برگزاری پیشسمینارها به عنوان برخی از فعالیتهای در نظر گرفته شده در راستای بزرگداشت روز جهانی فلسفه در ایران نام برد.
در پایان سایت سایت همایش بینالمللی روز جهانی فلسفه در ایران رونمایی و برخی بخشهای آن معرفی شد.
منبع: خبرگزاری مهر