تنظیمات
قلم چاپ اندازه فونت
نسخه چاپی/شهر کتاب
تاریخ : سه شنبه 16 دی 1393 کد مطلب:5590
گروه: اخبار شهر کتاب

چگونه می‌توان از فرهنگ اروپایی سخن گفت؟

گفت‌وگوی استادان ایرانی با فوریو چروتی در مرکز فرهنگی شهر کتاب

در روز دوشنبه شانزدهم دی ماه، مرکز فرهنگی شهر کتاب میزبان دکتر فوریو چروتی،  استاد فلسفه‌ی سیاسی دانشگاه فلورانس بود که به همراه همسرشان چند روزی است که برای بازدید از شهر‌های ایران در ایران هستند. دکتر چروتی نویسنده‌ی کتاب «روح اروپا» است که این کتاب به قلم گیتی خورسند به فارسی ترجمه شده و در سال ۱۳۸۴ به همت نشر نگاه معاصر انتشار یافته است.
فورتی به همراه برخی از متفکران و همکاران‌شان در کشورهای مختلف اروپایی تلاش می‌کنند که گفتمان‌های عمومی و پژوهش‌های دانشگاهی درباره‌ی هویت اروپایی گسترده‌تر شود و بعد از ده سال که کشورهای اروپایی برای متحقق ساختن یک سیاست امنیتی و خارجی مشترک و استقرار یک پول واحد گا م برداشته‌اند با این پرسش مواجهند که امکان استقرار یک مشی سیاسی مشترک وجود دارد و هویت اروپایی در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی شکل خواهد گرفت یا نه؟ آن‌ها به دنبال تحلیل و تبیین بنیادهای هویت سیاسی و فرهنگی اروپا هستند و علاقه‌ی مشترک به سرنوشت اروپا در برابر جهانی شدن و آمریکایی شدن.
فوریو چروتی که در دانشگاه‌های فرانکفورت، پاریس ۸ و مطالعات خارجی چین استاد مهمان بوده و مدتی همکار هابرماس در دانشگاه هومبولت برلین، در بحث و گفت‌وگویی با ضیاء موحد، حسین معصومی‌همدانی، امیرعلی نجومیان و علی‌اصغر محمدخانی در مرکز فرهنگی و بین‌المللی شهر کتاب شرکت کرد. در این جلسه درباره‌ی آینده‌ی اروپا و تلاش‌هایی که متفکران اروپایی برای تحقق هویت فرهنگی، فلسفی، هنری و سیاسی اروپا می‌کنند، مباحثی مطرح شد.

 

vc


چروتی اعتقاد داشت که در زمان ما، هویت به سادگی مهر باطله‌ای بر تکثر نمی‌زند و هویت اروپایی یکسان‌کننده‌ی بزرگ هویت‌های ملی نیست و ما نباید در دام چنین تصوری بیفتیم که شکل‌گیری هویت اروپایی را صرفا تکرار و تجدید آنچه هویت‌سازی ملی در اروپا با فرهنگ‌های محلی و منطقه‌ای کرد، تلقی کنیم.
در این دیدار، درباره‌ی این ‌که اتحادیه‌ی اروپا در برخی از مسائل اقتصادی و سیاسی در ده سال گذشته توانسته است وحدتی ایجاد کند البته نه در میان همه‌‌ی کشورهای اروپایی بحث شد. همچنین درباره‌ی امکان تحقق هویت یگانه‌ی اروپایی در حوزه‌ی فلسفه‌ی سیاسی و فرهنگی مباحثی مطرح شد از جمله این‌که آیا در آینده ما می‌توانیم از ادبیات اروپایی، از فلسفه‌ی اروپایی، از سینمای اروپایی، از موسیقی و هنر اروپایی سخن بگوییم؟
استادان ایرانی در این باب با فوریو چروتی بحث و گفت‌وگو کردند که مشروح آن پس از ترجمه و ویرایش در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

http://www.bookcity.org/detail/5590