تنظیمات | |
قلم چاپ | اندازه فونت |
در چند دههی گذشته، روایت و دستور زبان روایت یا روایتشناسی در حوزههای دانشگاهی با اقبال روبهرو بوده و به تازگی نیز با پیوند روایتشناسی با سایر رشتهها، دوچندان مورد توجه قرار گرفته است.روایت و داستان، سوای اینکه به تعبیر بارت، درست مثل زندگی همه جا حضور دارد و فراـ فرهنگی و فراـ تاریخی است، شگرد و ابزاری در دستان نویسندگان برای خلق آثار ادبی و ناقدین و خوانندگان در درک، تحلیل و استحسان آثار ادبی بوده است.
کارگاه آموزشی «مبانی روایت شناسی» با تدریس ابوالفضل حری، عضو هیات علمی دانشگاه اراک، در ۱۲ جلسه در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار میشود. دراین دورهیآموزشی مولفههای روایت یعنی داستان و متن؛ مکان؛ شخصیت و شخصیتپردازی؛ راویان و عمل روایت؛ دیدگاه/ کانونیشدگی؛ بازنمایی گفتار و اندیشه با ذکر نمونههایی از آثار ادبی بررسی و تحلیل میشود.
هنرجویان در این دوره، علاوه بر آشنایی با نظریه و روش روایتشناسی، نحوهی به کارگیری این نظریه و روشها را در تحلیل متون ادبی میآموزند.
دورهی «مبانی روایتشناسی» روزهای سهشنبه ساعت ۱۴ تا ۱۶ تشکیل میشود. آغاز آن ۱۴ اردیبهشت است. علاقهمندان به حضور در این دورهی آموزشی تا پایان فروردین فرصت دارند برای ثبتنام به مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچهی سوم مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای ۸۸۷۲۳۳۱۶ و ۸۸۷۱۷۴۵۸ تماس بگیرند.