محمدخانی در این دیدار به مشترکات فرهنگی دو کشور اشاره کرد و گفت که ایران و ترکیه از جمله کشورهایی هستند که از نظر موقعیت و شرایط تاریخی، اجتماعی و سیاسی دارای شباهتهای بسیارند و نفوذ فرهنگ غربی، گرایشهای دینی در مردم دو کشور و رویارویی با مدرنیته در صدوپنجاه سال اخیر مسائل مشترکی را برایمان ایجاد کرده است و لزوم همکاریهای گستردهتر در حوزههای فرهنگی و تاریخی احساس میشود.
محمدخانی به فعالیتهای فرهنگی شهر کتاب در معرفی ادبیات و فرهنگ ترکیه اشاره کرد و از جمله به برگزاری همایش سعدی و یونس امره در تهران و آنکارا، نشستهایی در معرفی ادبیات داستانی ترکیه، بررسی آثار اورهان پاموک، معرفی موزههای ترکیه، نقد و بررسی داستانهای کوتاه ترکیه و دعوت از پژوهشگران ترکیه برای سخنرانی در مرکز فرهنگی شهر کتاب اشاره کرد و پیشنهادهایی برای همکاریهای مشترک در یک سال آینده ارائه کرد که مورد استقبال دکتر دریا اورس قرار گرفت.
همکاری با بنیاد فرهنگ، زبان و تاریخ ترک در برگزاری همایش نیازی مصری در تهران و آنکارا، برگزاری همایش «سعدی در بورسا» در شهر بورسا، ترجمه و انتشار کتاب تاریخ ادبیات معاصر ترکیه، نشستهای مشترک برای ارایه آثار مولویپژوهان دو کشور، از جمله پیشنهادهای مرکز فرهنگی شهر کتاب برای همکاری با بنیاد عالی فرهنگ و زبان و تاریخ آتاتورک است.
دکتر دریا اورس ضمن تقدیر از فعالیتهای مرکز فرهنگی شهر کتاب به علاقهی خود به زبان و ادبیات فارسی و تلاشهایی که برای معرفی فرهنگ و تمدن ایران در ترکیه انجام داده و آثاری که از ادبیات فارسی به ترکی ترجمه کرده است اشاره کرد و اظهار داشت که در حال حاضر مشغول ترجمهی مثنوی معنوی به زبان ترکی است و این نیاز در مراکز و نهادهای ادبی و مردم دو کشور به خوبی احساس میشود که باید شناخت بیشتری از فرهنگ و ادبیات و تاریخ ایران و ترکیه صورت پذیرد و لازمهی آن انجام برنامههای وزین و عمیق فرهنگی است.
وی گفت که آسیای صغیر و ترکیهی امروز از زمان سلجوقیان و قبل از آن، مرکز پناه و استقرار شاعران و نویسندگان زبان فارسی بوده است و این امر سبب تعامل و تاثیر و تاثر زبان و ادبیات فارسی و ترکی شد.
دکتر دریا اورس ضمن استقبال از پیشنهادهای معاون فرهنگی شهر کتاب، آمادگی بنیاد را برای برگزاری این برنامهها در ایران و ترکیه اعلام کرد.
محمدخانی که برای همکاریهای مشترک مرکز فرهنگی شهر کتاب با نهادهای ادبی و فرهنگی ترکیه به آنکارا سفر کرده است با استادان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آنکارا و نویسندگان و شاعران ترکیه دیدار و گفتوگو کرد و قرار است برخی از نویسندگان و شاعران معاصر ترکیه در سال جاری به ایران سفر کرده و در شهر کتاب به معرفی آثار خود بپردازند و متقابلا نویسندگان و شاعران ایران برای معرفی آثار خود به ترکیه سفر کنند.