در این دیدار و بازدید مهدی فیروزان، مدیر عامل موسسه شهر کتاب و مژگان رییسی امجد، مدیر فروشگاه مرکزی شهر کتاب نیز حضور داشتند و توضیحاتی را درباره اهداف و توسعه فرهنگی - اقتصادی موسسه و برنامههای آتی شهر کتاب ارائه دادند.
در جریان این گفتگو مهدی فیروزان اظهار داشت: طی سالهایی که اقتصاد کشور با رکود مواجه بود، توانستیم برند شهر کتاب را در قالب عقد فرنچایز به ۳۰ نفر از فعالان اقتصادی علاقه مند به حوزه فرهنگ در بخش خصوصی بفروشیم.
وزیر ارشاد هم بر وجود فضای وسیع برای کتابفروشیها تاکید کرد.
دکتر واعظی نیز با بیان اینکه بخش کافی شاپ کتابفروشیهای شهر کتاب باید وسعت بیشتری داده شوند، گفت: ایده وجود کافی شاپ کنار کتابفروشی جذاب است و به نظر من باید وسعت یابد.
مدیر عامل موسسه شهر کتاب هم در این باره گفت: مخالفتهای بسیار زیادی در این باره وجود دارد و ما برای حل و فصل آن رایزنیهای زیادی انجام دادهایم و امیدوارم مسئولان مربوطه متوجه همراهی و هماهنگی عوامل متعدد در پویایی اقتصاد فرهنگ بشوند.
مهندس فیروزان ضمن تشریح شیوه کاری بخشهای مختلف شهر کتاب افزود: ایجاد فروشگاه مرکزی با تنوع محصولات و فعالیتهای فرهنگیاش، بر این اساس بوده که تبدیل به تفرجگاهی لذت بخش برای همه اعضای خانواده شود و زمینه مناسبی برای گفتگوی مشترک آنها ایجاد کند تا هم از محیط آن لذت ببرند و هم متناسب با نیازهای خود و خانوادهشان خرید فرهنگی داشته باشند.
وی تاکید کرد: ما سعی داریم در شهرکتاب به سمتی برویم که همه اعضای یک خانواده از پدربزرگ و مادربزرگ تا فرزند و نوه، به اتفاق، به فروشگاه بیایند و هم به خواندن کتاب ترغیب شوند و هم بتوانند نیازهای فرهنگیشان را به صورت یکجا تهیه کنند.
امجد نیز در این دیدار و گفتگو به استراتژیهای شهر کتاب اشاره کرد و گفت: سه استراتژی اصلی در طراحی و راهاندازی نسل سوم فروشگاههای شهر کتاب از جمله شهر کتاب مرکزی محوریت داشته است.
وی افزود: اولین استراتژی، خرید همراه با لذت است، دومی، عرضه تمامی نیازهای فرهنگی خانواده در یک زمان و مکان و سومین استراتژی، فعالیت توامان اقتصادی با برنامههای فرهنگی است. برنامههایی همانند رونمایی کتاب، آلبوم موسیقی و محصولات علمی یا برنامههای آیینی و مناسبتی مثل پردهخوانی، بزرگداشتها و خیمهشببازی در کافه کتابها.