دورهی نظریهی مهاجرت با تدریس دکتر امیرعلی نجومیان در ده جلسه در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار میشود.
نظریهی مهاجرت به چیستی مهاجرت و تبیین تجربه مهاجر میپردازد. به این منظور، پس از تبیین حوزهی مطالعاتی، به مسالهی تجربهی مهاجرت به عنوان تجربهای ترجمانی پرداخته و با طرح مفاهیم «خودی» و «دیگری» فرآیند شکلگیری «هویت» بررسی میشود. تجربهی مهاجرت با گسست و جابهجایی در دو محور «مکان» و «زمان» نیز همراه است و همواره به دوگانهی «آنجا» و «اینجا» و همچنین «آنزمان» و «اینزمان» وابسته است. این دو محور و تاثیر آنها در تجربه مهاجرت موضوع جلسات بعدی دوره است.
سپس به مسالهی خلق هنری پرداخته و این پرسش طرح میشود که مهاجر هنرمند چه تفاوتی با دیگر هنرمندان دارد. پس از آن مسالهی تروما یا روان ـ زخم مهاجرت بررسی میشود. در ادامه، به نقش جنسیت در این میان و به این پرسش که آیا جنسیت در این تجربه تفاوتی ایجاد میکند، پرداخته میشود. در پایان هم، یکی از مهمترین ژانرها (نوعها)ی ادبی و هنری بررسی میشود: اتوبیوگرافی (شرححال خودنوشت). به نظر میرسد، مهاجران به این ژانر تعلق خاطر بیشتری دارند و به همین دلیل ویژگیها و توانشهای این ژانر بررسی میشود. برای ملموس شدن بحث آثاری ادبی و سینمایی هم معرفی و تحلیل خواهند شد.
این دورهی آموزشی روزهای دوشنبه ساعت ۱۶ تا ۱۸ تشکیل میشود. آغاز آن ۲۳ بهمن است و علاقهمندان برای ثبتنام تا ۱۲ بهمن فرصت دارند در ساعات اداری به مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچهی سوم مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای ۸۸۷۲۳۳۱۶ و ۸۸۷۱۷۴۵۸ تماس بگیرند.
بدیهی است اولویت با کسانی است که زودتر نسبت به ثبتنام قطعی خود اقدام کنند.