محمدحسن شهسواری ضمن اشاره بهاینکه بارها از اساتید محترم که در شهر کتاب در حال تدریس بودهاند شنیده است کلاسهایی که در شهر کتاب برگزار میکنند، گاه بسیار پررونقتر از کلاسهایشان در دانشگاه است گفت: البته چند سالی است که در دورههای تحصیلات تکمیلی علوم انسانی در دانشگاهها، تحرک به نسبت خوبی در ورود به مباحث جدید به وجود آمده است اما همواره در ایران اتفاقات مهم به ویژه در حوزهی علوم انسانی در بیرون دانشگاه افتاده است . در سالهای گذشته خانهی کتاب بار این کاستی را بر عهده داشت و اکنون چند سالیست که مؤسسهی شهر کتاب این بار را بر دوش دارد.
این داستاننویس در ادامه گفت: اگرچه در حوزهای که من مشغول به آن هستم یعنی ادبیات داستانی معاصر ایران جلسات کمی در شهر کتاب برگزار شده است اما هربار چنین اتفاقی افتاده، بازتاب رسانهای بسیار خوبی داشته است و این مسأله برای رونق ادبیات داستانی بسیار حیاتی است.
به نظر شهسواری اقبال شهر کتاب به ادبیات معاصر ایران کمتر از اقبال عمومی مردم به آن است: شاید هم سختگیریهای چند سال اخیر ادارهی کتاب وزارت ارشاد و کمبود مجموعه داستانها و رمانها در این امر بیتأثیر نباشد.
وی در پایان گفت: مدتی بود که ارادهای در شهر کتاب وجود داشت که جلساتی برای پیوند بین رشتهها و حوزههای مختلف هنر و علوم و فلسفه به وجود آید. به طور مثال ادبیات و سینما و نظایر آن. به نظرم در ایران فعالان علوم انسانی و هنر، کمتر به حوزههای مجاور سر میزنند و این در نهایت باعث میشود هر حوزه به آن غنایی که باید نرسد. در حالی که آبشخور بیشتر این فعالیتهای ذهنی، یکی است. امیدوارم در این مورد تلاشها مضاعف گردد.