دکتر طهمورث ساجدی که تاکنون در بیشتر برنامههایی که به ادبیات، ادبیات تطبیقی و ایرانشناسی مربوط میشوند و در شهر کتاب برگزار میشوند شرکت کرده است، شرکت در این برنامهها را سبب آشناییاش با چهرههایی میداند که قبلاً با آنها آشنا نبوده است. وی بعضی از مباحث را هم که جنبه روز داشتهاند و تقریباً با فاصله کمی در برنامههای شهر کتاب مطرح شدهاند از مباحث مورد توجه خود عنوان میکند.
استاد ادبیات تطبیقی دانشگاه تهران با اشاره به استمرار برگزاری جلسات شهر کتاب گفت: این امر باعث رسانهای شدن و آشنایی بیشتر چهرههایی شد که از قدیمالایام به فعالیتهای تحقیقی میپرداختند، و لیکن صرفاً از طریق نوشتههایشان شناخته شده بودند و اهل فن و علاقهمندان امکان دسترسی به آنها و تبادلنظر مستقیم را نداشتند .
وی همچنین به حضور چهرههای جوانتر، چه بهعنوان محقق و چه بهعنوان نویسنده را که از شهرستانها میآمدند و نظریات خود را ابراز میداشتند اشاره کرد و افزود: حتی بعضی از مهمانان خارجی فرصت صحبت کردن دراین جلسات را پیدا کردند که خود امر بدیعی بود. در نتیجه ارزیابی از نشستهای سهساله را بسیار سازنده و راهگشا برای طیفهای علمی میدانم و بالطبع مدیریت درست آنها را هم در این ارزیابی از نظر دور نمیدارم.
دکتر ساجدی سپس به موضوع نقد در برنامههای شهر کتاب پرداخت و گفت: مشکل بتوان از دستاورد و ایجاد فضای نقد صحبت کرد. ولیکن قدر مسلم این است که نقد در این نشستها به مراتب بهتر و آزادتر از سایر نشستهای مشابه وجود داشته و حتی فرصت صحبت برای مشتاقانی که دوست داشتند صرفاً به افاضه بپردازند فراهم بوده است.
این استاد دانشگاه در ادامه یکی از کاستیهای اصلی در برنامههای شهر کتاب را نبود نشریهای دانست که به انعکاس رویدادهای این نشستها و درج مقالات شرکتکنندگان آن بپردازد و بعضی از تازههای نشر را بررسی کند. وی در پایان پیشنهاد داد که کلاسهای جانبی و کارگاهها تداوم یابد و امکان برگزاری دورههایی فراهم شود که علاقهمندان بتوانند در آنها، همراه با چهرههای علمی مورد نظر خود با مباحثی آشنا شوند.