کامیار عابدی پژوهشگر و منتقد ادبی، در سال ۱۳۴۷ به دنیا آمده است. نام او از اوایل دههی هفتاد بهعنوان پژوهشگری که همتش بر شعر معاصر فارسی است مطرح شد. ازجمله آثار عابدی میتوان به «مصاحبت آفتاب»، «به یاد میهن»، «در زلال شعر»، «تنهاتر از یک برگ»، «تپش سایهی دوست»، «ترنم غزل»، «شبان بزرگ امید»، «صوراسرافیل و علیاکبر دهخدا»، «زمزمهای برای ابدیت»، «بهرغم پنجرههای بسته»، «در روشنی بارانها»، «برگهایی از تاریخ بیقراری ما»، «جدال با سعدی در عصر تجدد»، «شعر کوتاه از آغاز تا منصور اوجی» و ... اشاره کرد. از او که صاحبذوق ادبی خاصی است درخواست کردیم پاسخگوی پرسشهای ما دربارهی دلبستگیهای ادبیاش باشد. دستاورد این گفتوگو در پی میآید:
آنچه در حال خواندنش هستید؟
مشغول مطالعه کتاب قدیمی «تاریخ اجتماعی هنر»(تألیف آرنولد هاوزر ترجمه زندهیاد ابراهیم یونسی در چهار جلد) هستم.
کتابی که زندگیتان را تغییر داد یا بسیار تأثیرگذار
بود؟
«هشت کتاب» سهراب سپهری.
کتابی که آرزو داشتید مینوشتید؟
کتابهایی زیادی است.
شخصی که روی نویسندگی شما اثر گذاشته است؟
در دوره ۲۰-۳۰ سالگی از سبک و نوع تألیف و تحقیق عبدالحسین زرینکوب و فریدون آدمیت خیلی تأثیر پذیرفته بودم. نکتهای که اندکی پس از این دوره متوجه شدم این بود که این دو پژوهشگر پرتوان به تألیفهای یکدیگر به دیده اعتنا نمینگریستند؛ اما این موضوع برایم اهمیتی ندارد. من به هر دو تن بسیار احترام میگذارم.
کتابی که بهاندازهی کافی دیده نشده است؟
کتابهای زیادی بوده است.
کتابی که بیشتر از همه بابت نخواندش شرمسارید؟
متن کامل شاهنامه.
کتابی که خواندنش را نیمهکاره رها کردهاید؟
کتابهای بسیار زیادی بوده است. کسانی که پُرخوان هستند ـ و من هم احتمالاً جزء آنها هستم ـ اگر این کار را نکنند، نمیتوانند به کتابهای خوبی که باید سطر به سطرش را با دقت خواند، برسند!
کتابی که بارها خواندهاید؟
در دورهای که بسیار جوان بودم «دیوان حافظ» و در سالهای بعدتر «کلیات سعدی» را چند بار خواندم. چندین و چند کتاب دیگر هم بوده است که بارها خواندهام.
کتابی که خواندنش را به همگان توصیه میکنید؟
کتابهای زیادی برای توصیه وجود دارد، بهعنوانمثال کتابی که حالا در قفسه روبهرویی کتابم میبینم: «بیداری غرب»(تألیف ویلیام هاردی مک نیل، ترجمه زندهیاد مسعود رجب نیا).
کتابی که مشغول نوشتنش هستید؟
کتابی درباره شاعران زن ایران در صدسال اخیر که درواقع ویرایش بسیار گسترشیافتهای است از کتابی که در سال ۱۳۸۰ در این موضوع از من منتشر شد.